Život v Praze 

Francouzské léto u PAULa

K chuti léta neodmyslitelně patří lehká jídla a šťavnaté ovoce. Kdo by chtěl v horku trávit čas v kuchyni? Místo toho si zajděte do některé z 20 pražských poboček pekařství PAUL a nechte si hýčkat francouzskými specialitami.


Letními klasikami jsou nejrůznější variace salátů. Jsou lehké, zdravé a osvěžující. V pekařství bude v nabídce i ten, který je ve Francii naprostou klasikou. Řeč je o salátu Fermier. Ledový salát, Lollo Rosso, lístky řepy a dubový salát ochucené čerstvými šťavnatými jablky a karotkou tvoří společně s pečeným kuřetem špičkovou kombinaci. Pomyslnou třešničkou na dortu jsou ementál, rozinky a vlašské ořechy.
Už jen při pohledu na něj se vám začnou sbíhat sliny. 

Pokud ovšem nebudete mít na salát zrovna dvakrát chuť, určitě vás potěší i novinka v podobě Faluche s lososem. Čerstvý sendvič z vícezrnné bulky se semínky, doplněný créme fraiche a uzeným lososem je lahůdka, které neodoláte. Kromě skvělé chuti je jeho velkým benefitem i fakt, že díky zdravým tukům a vláknině prospějete i svému tělu. 

Skvělé osvěžení zajistí lahodná malinová limonáda ze šťavnatých malin a bez přidaného cukru. Dobít baterky vám pomůže kávové Frappé se šlehačkou a čokoládovými hoblinkami. 

OnlinePraha na Facebooku
  • 2
    Shares

Related posts

Leave a Comment