Zajímavosti Prahy 

Nejzdravější potravina? I to je možné

Samozřejmě existuje mnoho různých potravin a produktů, které jsou skutečným přínosem a hotovým pokladem pro naše tělo a zdravé fungování. Ovšem ořechy jim jaksi vévodí, a pokud se zaměříme na mandle, tak ty skutečně hrají prim v jakékoliv podobě. Skutečně se o nich říká, že patří mezi nezdravější potraviny na světě a dokonce jsou nalezeným pokladem pro ty, kteří hledají produkty s vysokým obsahem bílkovin. Obsahují jich totiž až neuvěřitelných 20 %. Jinak nejsou nijak neznámou surovinou, ačkoliv největší poptávka po nich je spíše kolem Velikonoc nebo Vánoc. To se nejvíce peče a zdobí, čímž je jejich přítomnost doslova nutností. Je škoda, že po celý rok se poté jejich konzumace omezuje.

Proč jsou tak pro tělo prospěšné?

Snad jako každý oříšek, tak i ony jsou přínosné pro tělo. Je pravdou, že mají široké uplatnění, ale snad nejvíce jsou pro zdraví ideální v syrovém stavu, bez jakékoliv tepelné úpravy, to poté zůstávají zachovány všechny podstatné výživové hodnoty a zdraví prospěšné látky. Najdeme v nich více jak
50 % tuků, ty se skládají především z mononenasycených mastných kyselin, které jsou skvělým bojovníkem proti špatnému cholesterolu a dále jsou zde z části i polynenasycené mastné kyseliny. Proč jsou ale také vyhledávané, to dělá právě obsah samotného proteinu, který je zde poměrně dost silně zastoupený. Obsahují zároveň dost málo sacharidů, což zase umožňuje je doplnit sušeným ovocem a je z toho skvělá zdravá svačinka.

Loupané nebo neloupané

V podstatě je to úplně jedno, protože z neloupaných si můžeme snadno vyrobit loupané a to, když je na chvíli spaříme vařící vodou a poté se slupka snadno sundá. Většinou rozhodne o koupi mandlí cena. Nicméně skutečně záleží na nás a také především i na tom, co chceme dále tvořit za pochutiny. Mnohdy se vyplatí si zakoupit rovnou plátky nebo drcené plody či rovnou mandlovou mouku, která získala poslední dobou velkou oblibu v našich kuchyních. 

OnlinePraha na Facebooku
  • 2
    Shares

Related posts

Leave a Comment