7.1 C
Prague
Úterý, 30 dubna, 2024

Ohnivzdorné party stany pro městské slavnosti

Mohlo by Vás zajímat

Party stany jsou základním vybavením pro každé oslavy nebo ceremonie, které se pořádají na veřejnosti. Jsou ideálním řešením už jenom kvůli tomu, že je jejich složení a servis otázkou několika chvil a přitom nabízí plnohodnotnou ochranu před deštěm a nepříjemným počasím.

Pro některé specifické příležitosti ale nemusí být standardní párty stan dostačující. V nabídce jsou proto ti speciální kousky, mezi které patří i certifikované ohnivzdorné party stany. Co od nich očekávat a jak je ideálně využít, si řekneme v rámci dnešního článku.

Party stany jsou oblíbené především díky konstrukci

Jak už bylo řečeno, tak složení a rozložení party stanu zabere řádově desítky minut a když na tom spolupracuje zkušená skupina, tak máte za pár chvil stan na nohou. Princip je postavený na spojovaných částech konstrukce. Ty se poté dávají do úchytů, které jsou pevně umístěny na plachtě stanu.

Konstrukce je dostatečně odolná, aby dokázala vydržet veškeré standardní rozmary počasí. Dokáže tak například udržet spoustu vody, aniž by plachta praskla nebo začala prosakovat. Je odolná proti lehkému krupobití a součástí je i odolnost vůči standardním povětrnostním podmínkám. Stále je ale potřeba mít na mysli, že v extrémních podmínkách jako jsou silné nárazy větru či přívalové deště, jsou party stany o dost méně účinné.

Speciální ohnivzdorné party stany

Mohlo by se to zdát jako výmysl a další marketingový tah. Jenže party stany si nevymysleli výrobci, ale bezpečnostní normy. Typickým příkladem mohou být právě již zmíněné městské slavnosti. Často se stává, že se pod stanem rozlévá pivo a limonáda a s tím je spojeno i grilování klobásek a typických pochutin.

Jakmile se pracuje uvnitř stanu s otevřeným ohněm, je pořadatel povinen používat párty stan s uvedenými příslušnými normami. Normy, atesty a certifikace, jsou úřední osvědčení, která se vydávají na základě provedeného testování. Testování navíc standardně představuje horší podmínky a okolnosti, než na které je testovaný produkt stavěný. Díky tomu můžete mít v atestované prostředky plnou důvěru v tom ohledu, že splňují svůj účel.

Jsou ohnivzdorné party stany opravdu bezpečné?

I tak se ale zdá až nemožné, že by měla standardní plachta z umělého materiálu vydržet žár ohně. Je to ale pravda. Podrobným testováním prochází kompletně jakákoliv součást stanu. Atestovány jsou tedy obvodové uzavírací plachty, stejně tak jako plachta střešní.

Speciálními kontrolami prochází také samotná konstrukce stanu. Ta může být u ohnivzdorné varianty mnohem pevnější a mnohdy zde má další výztuhy navíc. Malý klam je představa, že ohnivzdorné stany nemohou začít hořet. Pochopitelně mohou, ale jsou navrženy tak, aby odolávaly žáru po dostatečně dlouhou dobu, která je potřeba pro kompletní evakuaci lidí a zajištění bezpečnosti návštěvníků. Navíc je testováno, že při hoření látky nesmí vznikat jedovaté zplodiny.

- Reklama -chvilka pro tebe

Redakční výběr

- Advertisement -spot_img

Nejnovější články

Reklama

Plánujete koupi nového bytu? Prohlédněte si, jaké atraktivní developerské projekty v Praze se právě staví.